HERHAALSERVICE MEDISCH CENTRUM HEETEN

Wanneer u iedere dag medicijnen gebruikt is de herhaalservice misschien iets voor U. Wellicht overkomt het u ook wel eens, dat u net medicijnen hebt opgehaald en dan tot de ontdekking komt dat nu uw andere medicijnen op zijn. Om dit probleem te voorkomen introduceren wij de Herhaalservice.

Wat is de herhaalservice?
Wanneer u zich aanmeld voor de herhaalservice zorgen de apotheek en de huisarts er voor dat uw herhaalmedicatie op gezette tijden voor u klaarligt. U hoeft niet meer te bellen of recepten in de receptenbus in te leveren. Uw medicijnen lopen met elkaar in de maat en blijven dat ook doen. U hoeft maar eens in de 2 maanden naar de apotheek om uw medicatie op te halen.

Voor welke geneesmiddelen?                                                                                                                                                             De Herhaalservice kan gebruikt worden voor medicijnen die een vast gebruik hebben. Bijvoorbeeld: Paracetamol 4 x daags 1 tablet, Seretide aërosol 2 x daags 2 inhalaties Medicijnen die geen vast gebruik hebben kunnen niet meedoen. Bijvoorbeeld: Paracetamol 1 tot 2 x daags 1 tablet, Salbutamol aërosol zonodig 4 x daags 1 inhalatie Vidisic oogdruppels zonodig druppelen. Wanneer u deze medicatie nodig hebt, dient u dit zelf aan te geven. De herhaalservice is zowel geschikt voor mensen met veel medicijnen als met weinig medicijnen.

Hoe werkt de Herhaalservice?                                                                                                                                                      Zodra wij uw aanmelding voor de Herhaalservice ontvangen, maken wij een afspraak met u voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij uw medicijnen stap voor stap met u door. Wij inventariseren samen met u hoeveel voorraad u nog thuis heeft. Daarna zorgen we ervoor dat alle medicijnen worden “gelijkgetrokken”. We spreken af wanneer de Herhaalservice voor u van start gaat. De apotheek vraagt herhaalrecepten bij uw huisarts voor u aan. Wanneer u medicatie gebruikt onder controle van een specialist kunt u ook meedoen aan de Herhaalservice. U dient er dan zelf voor te zorgen dat u een geldig (herhalings) recept hebt. U krijgt een berichtje van de apotheek wanneer de herhaalmedicatie voor u klaarstaat of waneer het bij u thuis wordt bezorgd.

Controle en overleg                                                                                                                                                                                 U dient zelf wijzigingen in uw medicijngebruik aan ons door te geven. Nieuwe medicijnen worden in overleg met u opgenomen in de Herhaalservice. Uw huisarts controleert de receptaanvragen en ziet toe op de controle van uw bloeddruk/cholesterol/ suiker e.d. U dient dus nog wel uw gebruikelijke controles bij de huisarts uit te laten voeren.

Interesse of vragen over de Herhaalservice?                                                                                                                           Hebt u vragen over de Herhaalservice kunt u contact opnemen met de apotheek, telefoonnummer: 0572-381744. Of u kunt mailen naar: mcheeten@huisartsensalland.nl